Ny i huset

Välkommen till Kvarnvingen 7!

Här är lite saker som är bra att veta om huset.

Först och främst: så gott som all information om bostadsrättsföreningen, huset, våra regler och bestämmelser, vi som bor här och andra aktuella frågor finns på vår hemsida med adressen www.kvarnvingen7.se. Där går alltså att hitta svaret på det mesta. Här följer en liten snabbguide med de viktigaste sakerna.

Kvarnvingen 7 är alltså en bostadsrättsförening (sedan 1984) där var och en äger sin lägenhet och där vi tillsammans förvaltar fastigheten. Det innebär att vi själva fullt ut har ansvar för föreningens ekonomi och bestämmer hur stora avgifterna (hyrorna) skall vara och hur de används. Huset har 18 lägenheter fördelade på tre trappuppgångar varav 9 ettor, 4 tvåor, 2 treor och 3 ytterligare lite större lägenheter.

Avier för avgiften delas ut kvartalsvis direkt i brevlådan och skall betalas i förskott senast den 1:e i varje månad. Förseningsregler m m finns på hemsidan. I avgiften ingår el, vatten och värme.

En tvättstuga (bokas på lista) med tillhörande torkrum finns i källaren där också varje lägenhet har ett källarförråd. I tvättstugan finns två tvättmaskiner (från 2009 respektive 2018), en torktumlare (från 2017), ett torkskåp och en mangel. Här finns också gemensamt dusch/bastuutrymme som man bokar (bastun) på en liten tavla.

I källaren under C-trappan finns ett gemensamt utrymme som kan användas när man behöver lite extra svängrum, t ex för att måla om någon möbel eller fixa till något annat. I övrigt används C-källaren delvis (ett par hyllor) till förvaring av vissa föreningstillhörigheter och vintertid står också gårdsmöblemanget här.

Huset har 250 Mbit bredbandsuppkoppling. Föreningen har bekostat installationen av ledningarna och har tecknat en gruppanslutning för alla vilket innebär att 165 kr av månadsavgiften är för bredband och telefoni från Bredbandsbolaget.

Det kan vara en god idé att kolla om några anslag med kommande attraktioner är uppsatta vid tavlan i portgången.

Någon information som du saknar? Kolla på hemsidan eller ta kontakt med någon i styrelsen så får du veta mer. Hoppas du kommer att trivas här!

/Styrelsen

WordPress Themes